onsdag 26 november 2008

Den ena dagen är inte den andra lik

I måndags tyckte jag att jag hann jättemycket. Igår däremot hann jag ingenting. Haha, man vet aldrig helt hur dagen ser ut nu för tiden. Och det bästa med det är att jag har så himla gott av det. Tack vackra Ebba för att du rubbar min annars så planerade vardag! Du är bäst!

måndag 24 november 2008

Idag är vi själva

Idag har min sambo börjat jobba igen efter att ha varit hemma med mig och Ebba i två veckor. Jag kan inte fatta att hon redan är 2 veckor gammal. Men å andra sidan så känns det som den mest naturliga ting i världen att ha henne här, så ibland känns det som att hon alltid har funnits här. 

Vi var lite spända på hur det skulle gå att vara själva efter all den hjälp vi fått med matlagning, städning, rapande och vaggande, men vi har klarat oss väldigt bra idag. Man sitter ju annars ganska mycket fast på en plats nu för tiden:-)

Jag har till och med hunnit en bit på mitt bidrag till Juniforms utställning idag. Och nu ska jag fortsätta lite till, medans Ebba sover.

Tävlingstips



Det här kan man ju bara inte missa. Hon har fantastiskt mycket fina kort och saker. Kolla in www.blafre.no

söndag 23 november 2008

Tävlingsbidrag

Idag är det kallt och ruggigt här i Oslo så idag tänkte vi bara vara inne och ha en skön dag med Ebba och lite pyssel. Jag tänkte försöka börja på mitt bidrag till utställningen den 2 december. Jag har ideérna klara så nu är det bara att sätta igång:-)


torsdag 20 november 2008

Ebbas snuttefilt

Denna gjorde jag igår. Jag tyckte att Ebba var tvungen att få sin egen mysiga snuttefilt.

måndag 17 november 2008

Vår lilla vildängel


Jag kan inte låta bli att lägga ut en bild på denna lilla solstråle. Här är hon bara 5 dagar gammal, men har redan förstått att ett leende smälter hjärtan på folk :-) 

fredag 14 november 2008

Dagen är inte helt den samma...

Igår kom vi hem från BB med Ebba. Vi var först ganska spända på hur det skulle kännas egentligen, men oj så skönt det var. Nu kan vi börja känna på det att ha blivit en liten familj på riktigt. 
Dagarna blir ju långt ifrån likadana som innan, och jag tycker det är så skönt! Jag som annars planerar allt i minsta detalj och skriver listor för allt möjligt, måste helt enkelt bara kapitulera. Och jag har SÅ gott av det. Jag log för mig själv idag när jag satt och ammade i fåtöljen och åt frukost. Kl. 13.00!! Jag hade bara precis varit inom duschen men inte hunnit kamma håret ens. 

Det är bara att inse att livet blir aldrig detsamma igen, and I LOVE it!

tisdag 11 november 2008

Ebba har flyttat in!

Igår kl 16.56 kom hon! 

Vår lilla vildängel visade sig vara en tjej på 3728 gram och 53 cm. Allt gick både snabbt och fint och nu ligger vi här och njuter av alla ansiktsuttryck som visas i det vackra lilla ansiktet. 

Livet är härligt! 
Kram från oss

(på torsdag får vi åka hem så då är vi tillbaka på nät igen)

söndag 9 november 2008

Fars dag!

Vad hade väl varit mer passande än om det hade kommit en liten vildängel här på fars dag! Snacka om Fars Dag:-) Men nejdå, det blir det nog inte. I så fall har jag tur för då ska hela födseln gå på ca 5 timmar, med start nu.... Det hade varit nice. Ha ha 

fredag 7 november 2008

Höstmörker


Idag verkar det inte ljusna alls ute. Klockan är snart 13.00 och det känns fortfarande som när jag steg upp i morse. Det framgår inte så tydligt på bilden kanske, men här inne är det mörkt. Man brukar inte behöva ha en massa lampor tända på dagen, men idag hade det inte gått utan.

Vad gör man då en dag som denna? Jo, jag ska klä på mig något varmt (som fortfarande passar, och det är inte mycket) gå ut en liten runda på stan och köpa ett täcke och en kudde till vildängeln, posta ett brev, suga åt mig lite frisk luft, handla med mig något gott till fika och komma hem igen och MYSA. 
Jag älskar att mysa! Men oftast inte mysa med att göra så lite som möjligt. Jag myser mest av allt när jag kan sitta och pyssla med något, äta god mat eller ha något smarrigt till fika, ha tända ljus runt mig och veta att kvällen är lång. Idag är en sådan dag! Och så är det fredag dessutom. Det vill säga 2 hela dagar och en fredagkväll med min sambo nära. Yippie!

torsdag 6 november 2008

Den som väntar på något gott...

...väntar aldrig för länge, säger dom, och det är säkert sant. För vad kan vara bättre än en liten bebis när den väl bestämmer sig för att flytta in här hos oss? Men just nu känns det som en hel evighet till, även om det skulle ske i morgon. Jag är klar nu! 
Men jag är inte beräknad förrän om 6 dagar. Tänk om man sen måste gå över 14 dagar. Hjälp, då pratar vi 3 veckor till....
Nej, det får bli lite trappor för min del innan dess i så fall.

I mellantiden har jag storproduktion av nallar här hemma. En vänninna till mig ringde och frågade om hon fick sälja dom på en julmarknad i december, eftersom jag inte kan vara med själv detta året. Lyckost mig som har så snälla vänninnor. 

Tror nog att jag ska lägga ut babysängkläderna också snart. Så hinner jag kanske sy lite innan vildängeln kommer, om det kommer in några beställningar. Här är en liten tjuvtitt så länge.

onsdag 5 november 2008

Tävlingstips


Hittade denna tävlingen där du kan vinna en av dessa coola mössorna. Delta du också vet ja! 

tisdag 4 november 2008

Utställning


Jag fick en inbjudan/utmaning av Juniform idag, om att vara med på en spännande utställning, och självklart vill jag vara med på det! Det är ju jättekul! Hon tänkte samla en massa fina skapanden som sedan lottas ut till dom som deltar. Mer information om utställningen och anmälan hittar du här. Anmäl dig du också. 

Sådana här initiativ gillar jag. Glöm inte att ta en titt i Juniforms fina butik också.  

måndag 3 november 2008

Magasinmys


Igår var vi ute och gick en runda i det fantastiska höstvädret här i Oslo. Bland annat kom vi förbi Narvesen som just nu har 25% rabatt på alla utländska magasin. Jag kom ut därifrån med en hel bunke magasin, så idag ska jag ta en stund på soffan och sjunka långt in i diverse inredningsmagasin och mama så klart. Lite tända ljus och skön musik ska också få vara med i min mys-stund.

lördag 1 november 2008

Färgglada nallar

Handsydda nallar i olika färger och mönster. En söt present till den nyfödda eller kanske till 1-åringen.

Nallarna är ca 22 cm 

Pris: 200 kr + eventuellt porto

Om du skulle vilja beställa en sådan här ber jag dig uppge numret på den du vill ha i en mail till mig. Mailadressen hittar du längst upp till höger på sidan och nummer på nallarna hittar du här under.